Soorten slacklinen

Slackline soorten highline waterline

Beginner-Lijn

Slackline Beginner-Line in Zürich an der Rentenwiese

Een beginnerslijn wordt kort en strak opgespannen (ca. 4-6 m), hierdoor veert de lijn weinig en is het makkelijker om de balans te vinden.

Bij deze vorm van slacklinen wordt meestal een ratel gebruikt, een eenvoudige manier van opspannen.

Een beginnerslijn is ook heel goed geschikt om makkelijk trucs zoals zitten, knee drop en draaien te oefenen.

Trick- of Jumpline

Slackline op "BAZ 13" Jonas Konijnenberg

Bij de jumpline wordt de slackline ook strak opgespannen maar meestal iets langer dan een beginnerslijn (ongeveer 12-25m). Het is belangrijk dat de lijn een goede "bounce" heeft, met andere woorden, trampoline-achtige eigenschappen.

Als de lijn te weinig vering in zich heeft werkt de lijn statisch. Als de lijn te slap hangt veert deze te ver door en kun je niet springen. Je kunt meerdere slacklines naast elkaar of gekruist over elkaar spannen en dan springen van de ene naar de andere lijn.

Veelgemaakte trucs zijn: spingen op één been, Butt-bounce, Backflip en 360.


Video met tricks op een slackline: Slackline-Jumps

Rodeo-Line

Slackline: Rodeoline

De Rodeolijn wordt hoog opgehangen (ca. 1- 5m) en hangt laag door, bijna tot aan de grond. Deze manier van slacklinen is enorm uitdagend, alleen al erop staan is moeilijk. Je kunt het je niet veroorloven om op deze lijn een fout te maken.

Deze vorm van slacklinen wordt niet veel beoefend. De lijn moet iets meer vering hebben dan een beginners- of jumpline.

 

Overigens is het op een op een rodeo lijn stukken makkelijker om op je rug te liggen dan op een strakgespannen band. Je kunt er ook prima mee schommelen!

Long-Line

Slackline: Longline Longlinen is slacklinen op een lijn van meer dan 30 meter. Bij deze vorm probeer je een zo lang mogelijke lengte over te lopen. Hoe langer de lijn is, hoe moeilijker het lopen wordt. Het behouden van de concentratie is eeen enorme uitdaging. Een longline wordt zeer strak gespannen zodat het eenvoudiger is om erop te lopen en de lijn niet in het midden tot de grond door kan zakken. De lijn moet daarom niet teveel rek hebben.

High-Line

Slackline Highline

Highlines zijn zo hoog opgespannen dat je er niet meer veilig af kunt springen. Hierbij speelt natuurlijk niet alleen dat je je evenwicht moet behouden maar ook de psychische uitdaging van het lopen op hoogte.

Voor de veiligheid wordt er ALTIJD een tweede back-up lijn onder de slackline bevestigd. De slackliner draagt een klimgordel die met een lijn bevestigd is aan de dubbele slackline d.m.v. een ring. Bij het bouwen van een highline is de veiligheid heel belangrijk, dit soort lijnen mogen alleen door experts opgebouwd worden. 

 

Water-Line

Slackline Waterline bei San Bernardino über den Lago d'Isola

Een slackline over het water is een waterline. Dit heeft het 'voordeel' dat je directe feedback krijgt als je het slacklinen nog niet voldoende beheerst. Het is belangrijk dat het water overal diep genoeg is om in te kunnen springen, ook als je met je hoofd naar beneden valt.

Het lopen over een waterlijn is moelijker dan het lopen over een normale slackline omdat het water beweegt en je daardoor moeilijk een referentiepunt kunt vasthouden.

Il ya plusieurs drogues. Médicaments tels que Kamagra en règle générale est utilisé pour concerner des maladies telles que les problèmes de santé sexuelle. Remèdes, chose sûre, va améliorer votre vie. Voici quelques décisions à saisir concernant "achat kamagra". Quand vous obtenez des remèdes comme Kamagra vous devez excéder au sujet de "Kamagra France". Une revue scientifique sur "http://kamagra-fr.biz/100mg.html" a constaté lequel le trouble sexuel le plus commun des hommes est la dysfonction érectile. Ayant impuissance peut sans doute compliquer la datation. Alors quel Kamagra est considéré comme très sûr de leur propre chef, même si, les professionnels de la santé disent choisir en grande quantité pourrait être indésirable. Gardez à l'esprit, si vous avez des questions sur ce générique, demandez à votre médecin.

/

© by slacktivity.ch 2011

joomla template