Wat is Slacklinen?

Slacklinen is het balanceren op een 2,5 tot 5 cm brede kunststofband die tussen twee vaste punten (meestal bomen) opgespannen is. De sport, die tot enkele jaren geleden alleen door klimmers werd beoefend, heeft zich intussen ontwikkeld tot een trendsport. Slacklinen wordt niet alleen als zelfstandige sport beoefend, maar ook steeds meer gebruikt door topsporters om het evenwicht en de de balans te trainen. Het wordt ook steeds vaker gebruikt in fysiotherapie, bijvoorbeeld voor het herstellen van kruisbanden.

Een Slackline-Set bestaat in principe uit een band, 2 boomschlinges en een spansysteem. Zo'n slackline set is relatief licht en past in iedere rugzak. Er zijn verschillende soorten spansytemen. Er zijn slacklines die met een ratel opgespannen worden, maar ook systemen die met katrollen worden opgespannen. Voor beginners is het opspannen van een slackline met een ratel makkelijker en sneller. Ook is de slackline met een ratel veel strakker op te spannen, wat voor beginners een groot voordeel is.

Slackline Slackline in Zürich

Geschiedenis van het slacklinen

Koorddansen in het circus heeft een lange traditie, slacklinen is echter een jonge sport. De sport is ontstaan in de 80er jaren als vrijetijdsbesteding voor klimmers in de Yosemite vallei. Al sinds de 60-er jaren werd er op rust- en regendagen op touwen gebalanceerd. Adam Grosowsky en Jeff Ellington waren de eersten die op het idee kwamen om hun klimmateriaal hiervoor te gebruiken. Op deze manier brachten zij het slacklinen naar de campings van de klimmers in de vallei. Vanuit Yosemite verspreide deze sport zich, ook naar andere landen.

Vroeger werden voor het slacklinen met name bandschlinges (een smal stuk band dat rond loopt) gebruikt en hierop werd bijna alleen gebalanceerd. In de tussentijd is slacklinen op platte banden veel gebruikelijker geworden en is er met het gebruik van deze band een regelrechte Freestyle scene ontwikkeld. Tegenwoordig kunnen slacklines heel strak met een ratelspanner worden opgespannen. Daardoor onstaat er een 'trampoline effect' dat het plezier en de mogelijkheden van het slacklinen enorm vergroot.

 

Il ya plusieurs drogues. Médicaments tels que Kamagra en règle générale est utilisé pour concerner des maladies telles que les problèmes de santé sexuelle. Remèdes, chose sûre, va améliorer votre vie. Voici quelques décisions à saisir concernant "achat kamagra". Quand vous obtenez des remèdes comme Kamagra vous devez savoir au sujet de "Kamagra France". Une revue scientifique sur "http://kamagra-fr.biz/100mg.html" a constaté quel le trouble sexuel le plus commun des hommes est la dysfonction érectile. Ayant impuissance peut sans doute compliquer la datation. Alors lequel Kamagra est considéré comme très sûr de leur propre chef, même si, les professionnels de la santé disent prendre en grande quantité pourrait être indésirable. Gardez à l'esprit, si vous avez des questions sur ce générique, demandez à votre médecin.

/

© by slacktivity.ch 2011

joomla template