Krachten bij het slacklinen

Bij het slacklinen kunnen er behoorlijke grote krachten op de bevestigingspunten komen. Dit is belangrijk bij het gebruik van artificiële bevestigingspunten, zoals in een gymzaal. De grootte van de kracht is afhankelijk van de eigenschappen van de band (soort van de webbing, dikte en breedte van de band), de lengte en de spanning waarmee de slackline is opgezet. Op het internet worden waarden van 2 tot 3 ton aangegeven. Dit zijn echter niet de krachten die bij een normale slackline optreden. Deze zeer grote krachten zijn alleen mogelijk met speciale opspansets. In principe gelden bij het opspannen van slacklines de volgende regels:
  • Hoe langer de slackline, hoe lager de krachten op de eindpunten worden (wanneer ze met gelijke spanning worden opgespannen)
  • Hoe lager de voorspanning des te lager de krachten op de eindpunten (kracht x arm).
  • Slacklines met weinig rek (statische banden) zorgen voor hoge krachten op de eindpunten.
  • De grootste piek krachten worden in het midden bereikt.
Om de werkelijke krachten die bij slacklinen optreden te berekenen, hebben wij de 'Slacktivity Experience' op respectievelijk 2, 4 en 6 kN (1 kN = 100kg) opgespannen (voorspanning). Een 58 kg zware slackliner hebben wij op deze slackline laten staan, bouncen en een buttbounce laten maken. De gemeten krachten zijn in het aantal kN in de tabel hieronder opgenomen.
Voorspanning   staan    Bouncen/veren   buttbounce   Spanning na de metingen
2.0 3,7 4,9 5,1 2,0
4.0 5,1 6,1 6,4 3,9
6.0 6,7 7,4 7,9 5,9
Bij het biomechanisch instituut van de hogeschool van Zürich zijn met krachtmeters de krachten van twee verschillende slacklines gemeten en met elkaar vergeleken.

Onderzoek uitgevoerd bij de ETH Zürich

 

De resultaten van het slackline onderzoek laten zien waarom niet iedere slackline voor het gebruik in een gymzaal geschikt is. De hogere krachten die optreden zorgen ervoor dat de krachten in de buurt komen van de veiligheidsmarge van de grondputten, rekstokpalen of slacklinepalen. Oudere volleybal-, rekstokpalen en wandreken kunnen daarom door de slackline breken. Wees daarom voorzichtig bij het slackline vastmaken.

Il ya plusieurs drogues. Médicaments tels que Kamagra en règle générale est utilisé pour traiter des maladies telles que les problèmes de santé sexuelle. Remèdes, chose sûre, va améliorer votre vie. Voici quelques décisions à prendre relativement "achat kamagra". Quand vous obtenez des remèdes comme Kamagra vous il faut excéder au sujet de "Kamagra France". Une revue scientifique sur "http://kamagra-fr.biz/100mg.html" a constaté lequel le trouble sexuel le plus commun des hommes est la dysfonction érectile. Ayant impuissance peut sans doute compliquer la datation. Alors lequel Kamagra est considéré comme très sûr de leur propre chef, même si, les professionnels de la santé disent choisir en grande quantité pourrait être indésirable. Gardez à l'esprit, si vous avez des questions sur ce générique, demandez à votre médecin.

/

© by slacktivity.ch 2011

joomla template