De Slackline heeft een grote populariteit in de recreatieve sport. Dit is niet verwonderlijk gezien de bewegingsmogelijkheden op de slackline. Door de vele mogelijkheden en vooruitgang en het plezier dat mensen hebben is slacklinen een motiverende en daarmee duurzame wijze van herstellen van een blessure.

Die Slackline als Therapie-Gerät
In een studie, uitgevoerd door Samuel Volery, oprichter van Slacktivity, is aangetoond dat door het trainen op een slackline het statische evenwicht, de stabiliteit van de enkel (in het bijzonder mediale en laterale), en de maximale isometrische kracht sterk verbereren.
Een groot voordeel van de slackline ten opzichte van conventionele trainingsapparatuur, zoals het balance board en balans kussens, wordt vooral duidelijk in de beleving van de deelnemers. De slackline groep had in vergelijking tot de reguliere groep eerder het gevoel dat de oefeningen een positieve invloed hebben op hun balans en dat de oefeningen ook een positieve invloed op andere sporten die zij beoefenen. Daarnaast werd aangetoond in een onderzoek van Frank & Rist, dat slackliners tijdens de training beduidend meer gemotiveerd zijn dan bij de conventionele training groep. 
In verschillende studies wordt het effect van slacklinen op dit moment onderzocht.  Er wordt verwacht dat er binnenkort nog meer onderzoeksverslagen komen over de effecten van slackline training.

De slackline in de fysiotherapie

Slacklinen als revalidatie of trainingsapparaat wordt door (top)sporters goed ontvangen. Deze therapievorm is niet alleen voorbehouden aan sportieve en jonge patiënten. Door middel van passende ondersteuning heeft een oudere of minder atletisch patiënt ook baat bij slacklinen.

Slacklinen is niet geschikt voor revalidatie in de acute fase. Het vereist een zekere lichamelijke functie en coördinatie. In een latere fase van de therapie, wanneer de patiënt bijvoorbeeld toe is aan een balance board, is de slackline een uitdagender, efficiënt en veelzijdig therapie apparaat.


Rumpfstabilisations-Übung auf der Slackline
Een groot voordeel van de slackline ten opzichte van conventionele balans trainings apparaten is dus de grotere fun-factor die het biedt. Hierdoor blijft de patiënt na verloop van tijd gemotiveerd om de sensomotorische training uit te blijven voeren, wat leidt tot een meer duurzame behandeling.
In principe is slacklinen dus een passende vorm om te herstellen voor patiënten die normaal gebruik zouden maken van een balans trainings apparaat. De reden voor zo'n vorm van revalidatie kunnen verschillend zijn, bijvoorbeeld revalidatie na een gescheurde kruisband, een instabiele voet of kniegewrichten.
Wij adviseren een cursus te volgen om te leren wat de mogelijkheden zijn van slacklinen bij fysiotherapie. We beschikken over gedegen kennis en houden ons op de hoogte van de ontwikkelingen.
Meer informatie over deze cursus vindt u hier.

Il ya plusieurs drogues. Médicaments tels quel Kamagra en règle générale est utilisé pour traiter des maladies telles lequel les problèmes de santé sexuelle. Remèdes, chose sûre, va améliorer votre vie. Voici quelques décisions à saisir concernant "achat kamagra". Quand vous obtenez des remèdes comme Kamagra vous il faut savoir au maintien de "Kamagra France". Une revue scientifique sur "http://kamagra-fr.biz/100mg.html" a constaté que le trouble sexuel le plus commun des hommes est la dysfonctionnement érectile. Ayant impuissance peut sans doute compliquer la datation. Alors quel Kamagra est considéré comme très sûr de leur propre chef, même si, les professionnels de la santé disent prendre en grande quantité pourrait être indésirable. Gardez à l'esprit, si vous avez des questions sur ce générique, demandez à votre docteur.

/

© by slacktivity.ch 2011

joomla template