Lessenserie slacklinen voor het basis- en voortgezet onderwijs

 

 

 

Les 1 (beschikbaar)

les 2 (beschikbaar)

les 3 (beschikbaar)

les 4 (volgt nog)

 

Slacklinen is een activiteit die past binnen de leerlijn balanceren. Het is een uitdagende activiteit omdat het grondoppervlak waarover gelopen wordt dynamisch is. Slacklinen is een nieuwe sport die kinderen en jongeren aanspreekt, net als skateboarden en freerunning. Op youtube zijn veel video's te vinden die leerlingen inspireren. De lessenserie is bedoeld voor beginnende slackliners en is geschikt voor zowel basis- en de eerste 4 jaren van het voortgezet onderwijs. Met een aantal kleine aanpassingen kan deze lessenreeks ook voor aan jongere of oudere doelgroepen gebruikt worden.

Arrangement

Slacklinen is een individuele activiteit. Om leerlingen intensief te laten bewegen en het slacklinen goed aan te leren is de wijze waarop een les wordt aangeboden van groot belang. Wij adviseren om in een les te werken volgens een 'circuit'. Je verdeelt hierbij de klas in bijvoorbeeld 4 groepen en biedt 4 activiteiten tegelijk aan (waarvan 2 slacklinen). Na ongeveer een kwartier draaien alle groepen door naar de volgende activiteit. Kies, naast het slacklinen, 2 activiteiten die de leerlingen al kennen en die de leerlingen zelfstandig kunnen uitvoeren. In een kleine groep kunnen leerlingen meer oefenen en kun je op individueel niveau aanwijzingen geven aan leerlingen. 

Slackline gymzaal

Opstelling in de zaal

Bij slacklinen kan er maar één leerling tegelijk over de lijn lopen. Om een leerlingen tijdens de gymles ruimte te geven om te oefenen kun je het beste meerdere slacklines opspannen. De ideale oplossing om Slacklines snel en veilig in de gymzaal op te spannen zijn slackline palen. Dit zijn zware metalen palen die passen in de gronputten van de rekstok of volleybalpalen. Deze kunnen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd.

Een andere mogelijkheid is om de slacklines aan volleybalpalen of rekstokpalen te bevestigen. Omdat bij slacklinen krachten rond de 7 kN (= 700 kg) op een paal kunnen ontstaan is voorzichtheid hierbij belangrijk! Maak de slackline zo laag mogelijk vast zodat de krachten zo klein mogelijk blijven. Gebruik een kastkop om de slackline op hoogte te krijgen. Span de slackline niet te strak op en gebruik deze alleen om over te lopen en niet voor tricks waar bij je met je hele gewicht in één keer op de slackline landt (zoals buttbouncen).

Tijdens de lessen kun je een kastkop in het midden van een slackline plaatsen. Dit heeft als voordeel dat het makkelijker is om erop te balanceren en er kunnen 2 leerlingen tegelijk op 1 slackline.

Veiligheid

Als docent is het belangrijk de veiligheid van alle activiteiten te garanderen. Slacklinen in de gymzaal is een activiteit die veilig is op te stellen. Blessures kunnen ontstaan door het ondeskundig opspannen van een slackline, verkeerd gebruik van valmatten en doordat leerlingen de instructie niet opvolgen.  

Gebruik van valmatten

Het gebruik van valmatten is bij slacklinen niet noodzakelijk, omdat een beginner altijd zijn of haar voet op de grond kan zetten zodra hij/zij uit balans raakt. Het is onze ervaring dat het risico op een verzwikte enkel bij beginners juist toeneemt wanneer matten gebruikt worden. Wanneer je moeilijke trucs gaat oefenen kunnen matten wel toegevoegde waarde hebben. Wanneer je gebruik maakt van matten zorg er dan voor dat er voldoende ruimte is om te vallen zodat iemand bij het mislukken van een grote sprong alsnog op veilige grond kan landen.

Il ya plusieurs drogues. Médicaments tels quel Kamagra en règle générale est utilisé pour concerner des maladies telles lequel les problèmes de santé sexuelle. Remèdes, chose sûre, va améliorer votre vie. Voici quelques décisions à saisir relativement "achat kamagra". Quand vous obtenez des remèdes comme Kamagra vous devez battre au entretien de "Kamagra France". Une revue scientifique sur "http://kamagra-fr.biz/100mg.html" a constaté que le trouble sexuel le plus commun des hommes est la dysfonctionnement érectile. Ayant impuissance peut sans doute compliquer la datation. Alors que Kamagra est considéré comme très sûr de leur propre chef, même si, les professionnels de la santé disent prendre en grande quantité pourrait être indésirable. Gardez à l'esprit, si vous avez des questions sur ce générique, demandez à votre docteur.

/

© by slacktivity.ch 2011

joomla template